Onze groep

Scouting Sint Stanislaus

Sinds 30 mei 1945 is onze vereniging, Scouting Sint Stanislaus, een begrip in Culemborg. Oorspronkelijk te vinden op de Varkensmarkt, zijn we in 2007 verhuisd naar ons eigen clubhuis aan de Steenovenslaan. Dit clubhuis is na vele uren vrijwilligerswerk opgebouwd tot een plek waar al onze leden sinds de opening wekelijks een fijne tijd hebben.

Welpen-jongens op de skelter

Sint Stanislaus is onderdeel van Scouting Nederland. Dit is een organisatie waartoe de ruim 1.100 groepen en 110.000 landelijke scoutingleden behoren. Als onderdeel van Scouting Nederland maken wij gebruik van de door hen opgestelde spelvisie:

  • Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
  • Code en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.
  • Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
  • Uitdaging zoeken we in alles, om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
  • Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
  • Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Deze visie wordt binnen onze vereniging door de leiding binnen de mogelijkheden van de verschillende speltakken toegepast. Sint Stanislaus heeft zes speltakken voor jeugdleden: Bevers (5-8 jr.), Welpen-jongens (jongens, 8-11 jr.), Welpen-meiden (meisjes, 8-11 jr.), Scouts (11-14 jr.), Explorers (14-18 jr.) en Pivo’s (18-23 jr.). Maar ook voor de 23+-ers is er nog genoeg te doen bij de 23+-groep. Kijk op de pagina’s van de speltakken voor meer informatie.

Binnen Culemborg zijn wij een vaak geziene vereniging op Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, Dodenherdenking en andere lokale activiteiten.

Bevers werken samen

Bent u geïnteresseerd? Kom gerust een langs tijdens een van de opkomsten of neem contact met ons op.